Запечена цвітна капуста з Flakes

Назад до статей

Запечена цвітна капуста з Flakes

Коли кожен продукт міг обрати один талант, Flakes вирішили "наше життя наші правила" й забрали собі відразу три: смак, користь, класний хруст.

Хрусти ними прямісінько з банки.
Або додай стравам класної текстури.

Ділимось рецептом:

1. Попередньо відварюємо цвітну капусту.
2. Готуємо пікантну заправку:

  • беремо часник
  • паприку
  • сіль
  • перець
  • прованські трави
  • оливкову олію
  • сир, який добре плавиться

3. Все це викладаємо на капусту ✨
4. А для кращого смаку та додаткових вітамінів посипаємо протеїновими пластівцями @flakes.in.ua і запікаємо 15 хв при 180°C.

Смачного!

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста — 1 середня головка (приблизно 500 г)
  • Часник — 2 зубчики
  • Паприка (солодка або копчена) — 1 чайна ложка
  • Прованські трави — 1 чайна ложка
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Сир твердий (гауда, чеддер або моцарела) — 80 г
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Неактивні харчові дріжджі Flakes — 3-4 столові ложки

Покрокове приготування:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Цвітну капусту розберіть на суцвіття і попередньо відваріть у підсоленій воді близько 5-7 хвилин. Злийте воду та дайте капусті трохи охолонути.
  • Тим часом приготуйте ароматну заправку: змішайте в невеликій мисці оливкову олію, подрібнений часник, паприку, прованські трави, сіль і свіжомелений чорний перець.
  • Викладіть підготовлену капусту у форму для запікання. Рівномірно розподіліть по капусті заправку, щоб вона повністю покрила всі суцвіття.
  • Твердий сир натріть на середній тертці та щедро посипте капусту зверху.
  • На завершення страву посипте пластівцями Flakes, що додасть капусті неймовірну хрустку і смачну скоринку.
  • Запікайте страву в попередньо розігрітій духовці близько 15 хвилин, поки сир не розплавиться і не з'явиться золотиста хрустка скоринка.

Поради та варіації:

  • Для ще більш цікавого смаку додайте до капусти трохи лимонного соку або цедри.
  • Якщо хочете зробити страву більш ситною, подавайте її з кіноа, булгуром або цільнозерновим рисом.
  • Спробуйте замінити звичайний сир на пармезан — це додасть пікантності.
  • Страва чудово поєднується зі свіжим салатом з руколою та помідорами чері.
  • Готову страву можна зберігати в холодильнику 2-3 дні, проте хрусткість найкраще проявляється відразу після приготування.
  • Запечена капуста з Flakes не просто смачна — вона зарядить вас корисною енергією, завдяки білку та клітковині. Така страва стане чудовим доповненням вашого меню, і гарантовано сподобається навіть тим, хто зазвичай не фанат овочів.
До салатуДо овочівДо омлетуДо пастиДо сендвічаДо снеківДо супуДо кашіДо соусуДо смузіДо боулуДо салатуДо омлетуДо пастиДо сендвічаДо снеківДо супуДо соусуДо смузіДо боулуДо салатуДо омлетуДо пастиДо сендвічаДо снеківДо супуДо соусуДо смузіДо боулуДо салатуДо омлетуДо пастиДо сендвічаДо снеківДо супуДо соусуДо смузіДо боулуДо салатуДо омлетуДо пастиДо сендвічаДо снеківДо супуДо соусуДо смузіДо боулу